Vredelieveke (miss_etam) wrote in drger_and_drbil,
Vredelieveke
miss_etam
drger_and_drbil

Hallo gerbils!

Het leek mij een leuk idee om mijn problemen eens niet te bespreken met mijn moeder of mijn dikste vriendinnen, maar met twee gerbils!
Het ziet er heel gezellig uit hier dus ik hoop dat jullie me te woord willen staan :)

Vandaag had ik een discussie met mijn broertje.
Ik kwam thuis na mijn langste dag school van de week en meestal is mijn mam dan al bezig in de keuken met het bereiden van onze avondmaaltijd.
Maar tot mijn grote verbazing kwam niet die heerlijke frietlucht tot mij, maar de geur van een ander goedje!
Na nadere inspectie zag ik dat mijn moeder sperziebonen aan het koken was met een paar aardappelen.
Nu vraag ik je! Elke dinsdag eten wij om vijf uur patat met appelmoes, en gekookte broccoli en bloemkoolroosjes.
Ik vroeg mijn mam wat hier de bedoeling van was. Natuurlijk heeft zij het laatste woord in de keuken, maar ze weet ook wat de verwachtingen bij mij zijn als we elke week ons avondmaaltijdritueel met patat herhalen.
Mijn moeder zij dat ik niet moest zeuren. Gewoon eten wat de pot schaft! Toen werd ik boos en sloeg de deur achter me dicht toen ik de keuken uitging. Niet heel hard hoor! Maar mijn moeder vond het te hard. Toen moest ik naar mijn kamer. Om vijf uur mocht ik wel naar benenden, maar ik mocht geen toetje (mijn lievelings!) en ik moest toekijken hoe mijn gezin het opat! Daarna moest ik de hele afwas doen en daarna terug naar boven! Gelukkig heb ik een computer op mijn kamer. Maar mijn snoepje is niet online op msn dus zo leuk is het niet.

Nu was mijn vraag dus: hoe zorg ik dat ik mijn zin krijg over het eten zonder dat mijn avond verpest wordt? Ik hoop dat ik over een half uur wel ONM en GT/ST mag kijken :s

Groetjes Vredelieveke
  • Post a new comment

    Error

    default userpic
  • 24 comments